Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2019 10:13 - Истината за един хоспис в Пловдив
Автор: anavidova Категория: Други   
Прочетен: 1132 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 29.11.2019 10:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Хоспис „Милосърдие“ се намира на гърба на Транспортна болница в гр. Пловдив. Под красивата дума милосърдие се крие нещо съвсем друго... По подходящо име за този хоспис щеше да бъде „Безсърдечност“, „Безскрупулност“ или „Безчовечност“.

Настанихме там тежко и лежащо болен възрастен човек. Неговото желание беше да бъде сам в стая. В ценорасписа на хосписа се предлага стая с едно легло (VIP стая) за 55 лв. на ден, което беше една от причините за да изберем този хоспис и да спазим желанието на болния. Оказа се обаче, че ценоразписа изобщо не се спазва и бяхме изнудени от управителката, г-жа Пидромова, да платим стая с две легла по 98 лв. на вечер, защото според думите и „ще загуби приходите от едно легло“. Така за 10 дни вместо 550 лв., платихме 980 лв. и (без памперси и останалите санитарни материали – марли, спирт, мокри кърпи и т.н). За таксата за престоя в хосписа не получихме дори и касова бележка.

Човешката алчност няма граници! Този момент на рекет, изнудване и липса на човещина беше изключително грозен. Жалко е,че има безскрупулни и алчни хора като управителката, г-жа Пидромова, които по всички начини се опитват да печелят максимално от страданието и нещастието на други хора. Ако трябва да сме честни бихме дали и двойно и тройно повече за подходящо обслужване, но за съжаление грижите на хосписа за този възрастен човек също не бяха адекватни.

Още след втория - третия ден, управителката , г-жа Пидромова,  обяви нашия болен за „труден пациент“, защото го боляло и викал от болка. Доста жестока и грозна класификация за един измъчен, лежащ човек, който беше болен повече от година и на който болеста беше взела всичко, дори и желанието за живот. Настанихме болния в хосписа, за да получи подходящо обслужване, а не да бъде определян като „труден пациент“. Оказа се също, че всеки ден, във времето за свиждане, съпругата му, която е възрастна и болна,  му сменяше памперса, миеше със спирт и го преобличаше, защото намираше болния в окаяно състояние. Един път потърси помощ от санитарката за смяна на памперса, за което след това ѝ плати пари на ръка, въпреки, че това е задължение на санитарката.
Жестоко и жалко, че последните дни на този човек, трябваше да приключат по този начин
.

Управителката, г-жа Пидромова, се оказа изключително арогантна и безскрупулна жена, без никакво човешко отношение, която с държанието си накара съпругата на нашия болен -  възрастана и болна жена, която цял живот е работила като лекар да се почувства като отрепка, да се почувства унизена и да се прибере плачейки в къщи след срещата им.

Абсолютна ирония, че хосписа се нарича „Милосърдие“....

 




Гласувай:
1


Вълнообразно


1. morskipesni - Тиквите на Боко Терминатора затриха всичко човешко. Брутална антихуманност!
29.11.2019 11:21
Медицината и грижите за болните в България са по-лоши от тия за животните. Навреме се махнах от тая изродска кочина и ще взема родителите си при мен в Германия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: anavidova
Категория: Други
Прочетен: 7710
Постинги: 2
Коментари: 1
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031